Castle Wolfenstein

Castle Wolfenstein är ett mycket gammalt datorspel som lanserades redan år 1981. Det är ett actionbaserat spel som är tillverkat av företaget Muse Software. Sedan spelet lanserades har det fått en rad uppföljare som spelas flitigt över hela världen. Originalet gavs ut till en dator som kallades för Commodore 64.

Spelet utspelar sig under andra världskriget. Ditt mål är att ta dig igenom olika nivåer i ett slott på jakt efter hemliga krigsplaner. Givetvis måste du ta dig ut levande från slottet. Du kommer få en högre ranking om du lyckas smita från slottet med dessa hemligheter som inte hamna i fel händer.

Hur börjar spelet?

När du startar spelet får du tillgång till en pistol och lite ammunition. Dessa har du lyckats stjäla från en död vakt. Så fort du börjar röra dig kommer du påvisa uppmärksamhet från vakterna runt omkring. Du kan antingen döda dem eller springa ifrån dem. Valet är helt och hållet ditt.

Det finns två olika typer av vakter, de ena är vanliga vakter och de andra tillhör SS. Dessa är svårare att möta eftersom de har skottsäkra västar på sig. De vanliga vakterna är inte så smarta och reagerar endast om de hör ett pistolskott eller om de ser dig vandra runt utan uniform.

Att besegra sina fiender

Det finns två sätt som du kan besegra dina fiender på. Du kan skjuta dem vilket kostar mycket ammunition plus att du riskerar att dra på dig mer uppmärksamhet. Du kan också använda en granat, vilket också vakterna kommer att reagera på. När du dödat en vakt kan du sno dennes ammunition och väst.

Du kan även sno en uniform från en vakt och smälta in. Detta fungerar på de vanliga vakterna men inte på de som är märkta SS. Du behöver inte alltid döda en fiende utan ibland räcker det med att rikta pistolen mot dem. De kommer då låta dig plundra dem på allt viktigt de har.